Blog

Project in de kijker: betere EPC-score dankzij een energetische dak- en gevelrenovatie én nieuwe zonnepanelen in Alken

In het Limburgse Alken stond een grote energetische renovatie op de planning. We renoveerden zowel het dak als de gevel en plaatsten zonnepanelen. Goed voor een frisse uitstraling en een betere EPC-score.

Heilige drievuldigheid van dakrenovatie, gevelrenovatie en zonnepanelen

De klant wist duidelijk wat hij wou: z’n plat dak isoleren, de leien aan z’n gevel op de eerste verdieping laten verwijderen en vervangen door crepi, en zonnepanelen plaatsen. Wij stelden een planning op en maakten duidelijk aan de klant wat er precies wanneer ging gebeuren.

We begonnen met de isolatie van het platte dak, zodat alles op technisch vlak klaar was om daarna aan de gevel te beginnen. We plaatsten VELUX-platdakvensters met opengaand glas – bestuurd met zonne-energie – en een nieuwe dakbedekking, want die moest natuurlijk volledig liggen om de zonnepanelen te kunnen plaatsen. Daarna was het aan de gevel op de eerste verdieping! Die werkten we af met buitenmuurisolatie van 10 cm en crepi, wat we mooi lieten aansluiten bij de rest van het huis. Tijdens de gevelwerken bereidden we ook al de installatie van de zonnepanelen voor.

Een aantal belangrijke cijfers

Het platte dak isoleerden we zodat het voldoet aan de Vlaamse energiedoelstellingen van 2050:

  • 16 centimeter PIR- isolatie
  • Lambda-waarde van 0.022
  • RD-waarde van 7.3

De opgehoogde dakranden werkten we af met Rockpanel, een duurzaam plaatmateriaal dat op bijna elk formaat kan worden geplaatst. Het behoudt z’n kleur, is onderhoudsvriendelijk en we kunnen er elk detail perfect mee afwerken.

Voor de zonnepanelen kozen we voor het merk PhonoSolar. Die koppelden we aan een SUN2000-omvormer van Huawei:

  • Klant had een jaarlijks verbruik van 10,5 kWh
  • We legden 29 zonnepanelen
  • Met 400 Wattpiek vermogen
  • Jaarlijkse opbrengt: 11,6 kWh
  • Terugverdientijd van zo’n 8 jaar

Resultaat: betere EPC-score en hogere waarde van de woning

De combinatie van hoogwaardige isolatie en hernieuwbare energiebronnen leidde tot een aanzienlijk lagere EPC-score, wat de energiekosten verlaagt en de marktwaarde van het huis verhoogt. Woningen met een lage EPC-score zijn aantrekkelijker voor kopers en kunnen tot wel 11% duurder verkocht worden dan woningen met een slechte EPC-score.

Ook nood aan een energetische renovatie en betere EPC-score?

Uiteraard kan je hiervoor terecht bij de nr. 1 in dak- en gevelrenovatie. Wanneer jij een energetische renovatie door Kijzer laat uitvoeren, kan je zelfs gratis een EPC-certificaat laten maken van jouw voor en na situatie. Contacteer ons voor meer info of vraag meteen een offerte aan. We bespreken graag alle mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit