Blog

Project in de kijker: nieuwe dakconstructie met indrukwekkend timmerwerk in Deinze

Een volledig nieuwe dakconstructie, een portie hoogstaand timmerwerk en een aantal extraatjes. Het ideale recept voor een geslaagde dakwerken in Deinze! Lees er hieronder alles over.

Van ruwbouw naar gloednieuwe dakconstructie

Deze klant uit Deinze werkte samen met een architect, waardoor wij duidelijk vooropgestelde plannen kregen. Daaruit bleek dat de benedenverdieping bleef staan, maar dat alles daarboven afgebroken werd. We begonnen vanop de betonplaat op de eerste verdieping met de opbouw van een volledig nieuwe dakconstructie.

Het werd een hellend dak met 4 dakkapellen erin en een plat dak op de achtergevel boven de keuken. We werkten het geheel af met roofing, een duurzame dakbedekking die tegen alle Belgische weersomstandigheden beschermt en weinig onderhoud vergt.

Sterk staaltje timmerwerk

Hier was sprake van een spantendak, wat wil zeggen dat er geen dragende muren en gordingen aanwezig waren. We bouwden dus op in spanten en zetten een volledige houtstructuur op.

Voor het onderdak gingen we voor het plaatmateriaal Celit 4D-houtvezelplaten , waarbij de 4 D’s staan voor Duurzaam, Dicht, Dempend en Dampopen. Deze houtvezelplaten hebben een warmte- en akoestisch isolerend effect. De dakkapellen timmerden we uit, en bekleedden we met Rockpanel: een brandveilig, duurzaam en krasbestendig materiaal.

Wat techniciteit betreft, kon het niet beter getimmerd worden. Elk gaatje en hoekje is perfect uitgerecht. Van hoogstaand timmerwerk gesproken!

Aansluitende werken

Naast de volledig nieuwe dakconstructie, voorzagen we nog andere zaken. Zo brachten we onder andere de  isolatie in orde. Hier kozen we voor ISOVER Isoconfort 35, een glaswoldeken dat gemakkelijk op maat versneden kan worden, koudebruggen vermijdt en dat we vlot plaatsten bij onregelmatige keperafstanden.

Aansluitend hierbij plaatsten we ook een dampscherm: een waterdichte, dampremmende folie die ervoor zorgt dat het vocht in de binnenlucht wordt tegengehouden en zo de isolatie niet aantast. We brachten ook de gevels van de kapellen in orde en voorzagen de woning van 4 ramen en 2 VELUX dakvensters.

Ook een nieuwe dakconstructie nodig op je woning?

Uiteraard kan je hiervoor terecht bij de nr. 1 in dak- en gevelrenovatie. Of je nu met een architect samenwerkt of zelf je project vastpakt, Kijzer staat voor je klaar. Contacteer ons voor meer info of vraag meteen een offerte aan. We bespreken graag alle mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit