Blog

Project in de kijker: meerdere daken en gevel isoleren aan hoekwoning in Tielt-Winge  

Het doel van dit project in Tielt-Winge? Het dak en de gevel isoleren zodat de woning in orde is voor de energiedoelstellingen van 2050. En of dat gelukt is! Met een vlotte planning en transparante communicatie naar de klant toe brachten we dit tot een mooi einde.

Eerste stap: de daken isoleren

Aan deze woning waren 2 hellende daken die onze experts isoleerden. We bouwden ze allebei op volgens het sarkingprincipe. Bij deze thermische isolatiemethode voor hellende daken haalden we zowel de pannen als de panlatten van het dak. Zo hou je enkel de kepers over. Daarna brengen we PIR-isolatieplaten boven op de kepers aan en isoleren we het dak zonder de binnenafwerking te moeten verwijderen. De dakpannen zijn van Terreal met antraciet als kleur.

Omdat we ook de gevel gingen isoleren, moesten we hier rekening mee houden met de opbouw van het hoofddak. Dit deel van het dak moesten we uitbreiden aan de kant waar de gevel werd geïsoleerd. Omdat de gevel dikker wordt, voorzagen we een oversteek van 20cm.

We maakten ook gebruik van gevelpannen. Dit zijn de dakpannen waarmee we de zijkant van het dak afwerken. Ze hebben een speciaal ontwikkelde, verlengde zijkant die mooi over de gevel aansluit.

Tweede stap: gevel isoleren met crepi

Zoals we hierboven al vertelden, wordt de gevel van de woning dikker wanneer je hem langs buiten isoleert. We gingen hier voor EPS-isolatie van 12 cm, een veelzijdig isolatiemateriaal dat vormvast is en goede isolatiewaarden heeft. Eerst verlijmden we dit tegen de gevel en erna werd het in de muur ingeplugd.

We werkten de gevel af met witte crepi. Dankzij deze bepleistering is je gevel waterafstotend en beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Helling trapsgewijs afwerken met granietpleister

Deze woning is een hoekwoning waarbij de gevel vanaf de straatkant schuin omlaag afhelt. Aan de onderkant van de gevel plaatsten we eerst XPS-isolatie en daar granietpleister op. Om dit technisch correct en esthetisch mooi af te werken, gingen we trapsgewijs te werk. Zo is de volledige gevel mooi afgewerkt.

Wat vond de klant zelf van de samenwerking? Ze vertelt het in deze video:

Wil jij ook in orde zijn voor de energiedoelstellingen van 2050?

Als nummer 1 in dak- en gevelrenovatie zorgen we voor de beste service voor jouw isolatieproject. Contacteer ons voor meer info of vraag meteen een offerte aan. We bespreken graag alle mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit