Blog

Dakrenovatie Gent: 4 spraakmakende realisaties op een rij

Bij Kijzer weten we precies hoe we jouw dak klaarmaken voor de toekomst. Van asbest verwijderen tot een gloednieuwe dakconstructie, en van isolatie tot zonnepanelen plaatsen. Alles kan! Hieronder vind je 4 kijzerlijke realisaties waar we als nummer 1 in dakrenovatie in Gent enorm trots op zijn.

Actieplan Asbestafbouw en duurzaam isoleren

Dit sterk verouderde dak was toe aan een volledige renovatie, waarbij de nadruk lag op veiligheid en duurzaamheid. De oude dakpannen en het asbesthoudende onderdak verwijderde ons (K)ijzersterke team vakkundig volgens de strikte richtlijnen van het Actieplan Asbestafbouw. We droegen de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en voerden het asbestmateriaal correct af.

Kijzer isoleerde ook zowel het hellende als het platte dak met 12 cm PIR-platen aan de buitenkant. Het platte dak werkten onze experts verder af met roofing: een duurzame, waterdichte afwerking.

Actieplan Asbestafbouw en duurzaam isoleren

Innovatieve dakrenovatie met meer lichtinval en zonnepanelen

De vraag van de klant? Meer lichtinval, zonnepanelen én de asbesthoudende golfplaten verwijderen. We begonnen met 20 cm minerale wol als isolatie aan te brengen, gevolgd door een dampscherm aan de warme kant van het dak. Om de dakstructuur te verbeteren en meer lichtinval te creëren, plaatsten we vijf SK06 VELUX dakramen.

Het dak werkten we verder af met antracietkleurige stormpannen en met 14 zonnepanelen, gekoppeld aan een Huawei-omvormer. Tot slot gaven we de tipgevels een nieuwe uitstraling met duurzame Rockpanel-gevelbekleding.

Nieuwe dakconstructie met indrukwekkend timmerwerk

Een volledig nieuwe dakconstructie waarbij we vanaf de betonplaat op de eerste verdieping een nieuwe opbouw realiseerden. Op het hellende dak timmerden we vier dakkapellen, en boven de keuken plaatsten we een plat dak. Voor het onderdak kozen we voor Celit 4D-houtvezelplaten, die bekendstaan om hun duurzame en isolerende eigenschappen. De dakkapellen timmerden we uit en bekleedden we met Rockpanel: een brandveilige en duurzame afwerking.

Het project vroeg om hoogstaand timmerwerk en technische precisie, waarbij we elke hoek en aansluiting perfect moesten uitvoeren.

Asbestleien verwijderen op een halfopen bebouwing

Dit dak met asbestleien transformeren tot een moderne en veilige structuur was geen eenvoudige taak, maar ons team ging de uitdaging aan! De oude asbestleien verwijderden we zorgvuldig en vervingen we door SVK Ardonit glad blauwzwarte leien.

Het dak bestond uit meerdere dakkapellen en complexe hoeken, wat extra aandacht voor detail vereiste. Ons team voerde elk snij- en knipwerk precies uit zodat de nieuwe leien perfect pasten. Bovendien werd er extra zorg besteed aan de naadloze overgang naar het aangrenzende dak van de buren, dat nog bedekt was met asbestleien, om zo een harmonieus geheel te creëren.

Kwalitatieve dakrenovatie in Gent nodig?

Dan ben je bij de nummer 1 in gevel- en dakrenovatie in Gent aan het juiste adres! Contacteer ons gerust als je met ons wil samenwerken. Of vraag meteen een offerte aan, dan weet je meteen wat je van het kostenplaatje mag verwachten.  

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit