Blog

Project in de kijker: dakrenovatie met kantelen aan hoevewoning in Eppegem   

Het dak op deze woning in Eppegem was 40 jaar oud, hoog tijd om te renoveren dus! Hoe we het dak vernieuwden en toch de klassieke hoevelook konden behouden? Dankzij ons (K)ijzersterk vakwerk natuurlijk.

Renovatie met klassieke hoevelook

We startten met het verwijderen van de menuiserite onderdakplaten.. Eens dat in orde was, vervingen we de houtstructuur en legden we stormpannen op het nieuwe dak. Met dit soort pannen blijven we mooi in het thema van de hoeve en werd het geen strakke, moderne woning. Een belangrijke wens van de klant. Om contrast te creëren, gingen we voor zinken afvoerbuizen in een zwarte kleur.

Extra uitdaging: de kantelen

Aan de zijkant van de woning bevinden zich kantelen. Dit was een extra uitdaging omdat we normaal gezien gingen isoleren volgens het Sarkingprincipe. Jammer genoeg was het niet mogelijk om het dak langs de buitenkant te isoleren zonder de kantelen volledig af te breken en opnieuw te metsen. De klant wilde de kantelen absoluut houden omdat ze de look van de oude hoeve wilden behouden. De oplossing? Na overleg met de klant besloten we om de zolder aan de binnenkant te isoleren. Zo konden we de kantelen behouden.

Wat vond de klant zelf van de samenwerking? Ze vertelt het in deze video:

Is jouw hoevewoning ook aan vernieuwing toe?

We nemen niet alleen het dak graag onder handen, ook voor een opfrissing van je gevel staan we klaar. Contacteer ons voor meer info of vraag meteen een offerte aan. We bespreken graag alle mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit