Blog

Project in de kijker: dakrenovatie aan woning uit de jaren 80 in Keerbergen

Het dak van deze woning uit de jaren 80 in Keerbergen was aan vervanging toe. Op de planning: een zo dun mogelijke isolatie, een zinken verholen goot en een verandering in het aantal schouwen. Lees hieronder hoe we dat aanpakten.

Zo dun mogelijke isolatie

De klant wist heel goed wat hij wou: z’n dak vernieuwen, maar zonder klassieke isolatie zoals minerale wol of PIR, omdat de woning al aan de binnenkant geïsoleerd was. Om de dikte van het dak niet verder te vergroten, koos hij voor een onderdakfolie van Aluthermo Roofreflex, met een dikte van maar 3,7 cm. Deze folie verbetert de thermische weerstand van het dak. Het combineert reflecterende eigenschappen met een isolerende laag uit polyestervezel, waardoor het energieverlies beperkt en de geluidsisolatie verbetert. Het reflecterende membraan zorgt ook voor een meer comfort in de zomer doordat het zonnestralen afweert.

Omdat er al zonnepanelen op het verouderde dak lagen, verwijderde ons (K)ijzerlijke team ze tijdelijk en plaatsten ze achteraf zorgvuldig terug. Ook plaatsten ze er 4 VELUX dakvensters bij.

Zinken verholen goot

In veel gevallen werk je de zijkant van een dak af met gevelpannen, ook wel kantpannen genoemd. Maar bij dit project was dit niet mogelijk omdat de rechtheid van de gevel het niet toeliet. Dit losten we op met een zinken verholen goot. Zo’n goot is nauwelijks zichtbaar en heeft de belangrijke functie om regenwater en vuil af te voeren.

Van 2 naar 1 schouw

Op dit dak bevonden zich 2 schouwen. De schouw aan de voorkant braken we af om verschillende redenen. Eerst en vooral omdat de klant de zonnepanelen op een andere manier wilde plaatsen dan dat ze eerst lagen, maar vooral omdat de schouw geen nut meer had. En hoe minder obstakels je op het dak hebt, hoe beter de dakdichtheid is, en ook hoe beter geïsoleerd je dak is. De schouw aan de achterkant werd behouden omdat die wél nog een functie had.

Wat de klant zelf van de samenwerking vond? Dat vertelt hij je in onderstaande video:

Ook een dakrenovatie nodig aan je verouderde woning?

Kijzer ontzorgde deze klant van offerte tot oplevering. Ze zijn nu verlost van lekken en hebben een akoestische verbetering in hun slaapkamer door de isolatie, waardoor ze ineens voldoen aan de nieuwe isolatienormen. Heeft jouw woning hier ook nood aan? Kijzer staat voor je klaar! Contacteer ons voor meer info of vraag meteen een offerte aan. We bespreken graag alle mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en geen informatie missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

© 2024 - Kijzer | Privacy Policy | Cookie
Webdesign Webit